Conèixer a la Núria com a terapeuta i els seus tallers de Artteràpia ha sigut un apartat molt enriquidor a la meva vida. Tot i que vaig començar pensant que m’aniria bé formar part d’un grup de persones que haguessin passat per una situació similar a la meva (sobrevivent a un càncer) també faria una activitat i rutina que en aquell moment m’ajudaria a tenir una mica de vida social.

El que no sabia en aquell moment es fins on arribaria de lluny, anat de la mà de la Núria, trascendint molt més enllà d’una expèriencia social.

Amb la Núria com a terapeuta ens hem endinsat a poder expressar com visc amb les pors i limitacions de les càrregues que ens imposa la malaltia, ja sigui a través del dibuix o a través de la paraula. He pogut fer tot un camí i un procés intern molt profund, començant per anar descobrint aquestes pors, reconèixer-les i enfrontar-les. Mica a mica, i gràcies a la tasca de la Núria, vaig poder  reconèixer altres pors o limitacions degudes a experiències passades, coses que ens passen i que deixem guardades dins nostre i que sense ser conscients marquen la nostra manera de ser i d’afrontar el nostra dia a dia.

Amb els treballs amb la Núria he pogut redescobrir la Montse que hi ha dins meu, amagada i tapada per moltes capes de dolor i frustracions. Aconseguir llimar alguna d’aquestes capes i frustracions, m’ha servit per poder afrontar millor no solament la malaltia i els efectes colaterals de la mateixa sinó que he pogut obrir els ulls i el cor a un altra manera de veure la meva vida, de fer les paus amb «fantasmes» del passat i de veure que tinc un camí molt maco pel davant amb molta llum i força per anar caminant malgrat el que la vida em pugui posar al davant.

L’Artteràpia va molt mes enllà de fer uns tallers per passar l’estona, és un món ple de sensacions i estímuls que mica a mica et fan anar als recons més amagats de l’ànima per a descobrir qui ets en realitat i poder gaudir de tot el que ets com a persona, un camí d’acceptació i reconeixement de tot el que ets, tan bo com no tan bo. Aprendre a fer un camí amb tu mateix i sobretot a descobrir que tens el dret, la necessitat i la obligació per damunt de tot d’estimar-te tal i com ets.

Tot aquest procés no l’hagués pogut fer sense la Nuria, una persona que sap molt bé com fer la seva feina, com conduir les sessions, de manera que mica a mica puguis anar traient les capes de dolor que es porten al de munt. Això és possible perquè a part de ser una molt bona professional, amb molt de bagatge, coneixement i experiència amb el que fa, sobretot és una persona molt sensible, respectuosa, que té cura dels temps i ritmes que cada persona necessita per fer aquest camí cap al interior, per anar a un punt d’acceptació i creixement personal. Això no seria possible si no fos per la gran persona que ets i pel cor tant immens que tens, estimada Núria.

Sempre t’estaré agraïda per ajudar-me a trobar un nou camí cap a la serenor i pau interior, i donar-me eines per seguir treballant cada dia.